2013. december 9., hétfő

Nutella házilag


Egyszer már készítettem nutellát, de nem volt az igazi, mert akárhogy daráltam meg a mogyorót, csak nem lett olyan sima, mint a bolti nutella.
Most viszont lehetőségem adódott kipróbálni a  Noosti Kft által forgalmazott   mogyoró pasztát, amiből nagyon finom, adalékanyagoktól mentes nutellát tudtam készíteni, amely sima, selymes és hihetetlen mogyorós ízű lett. A mogyorópaszta összetétele: eredeti szicíliai mogyoró 100%-os.
Köszönöm Katucinak az ötletet. :-) A megmaradt mogyorópaszta bonbonban fogja végezni.
Nagyon gyorsan el lehet készíteni és  nagyon finom.

Nutella házilag

Hozzávalók:
15 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os Ecuador)
15 dkg jó minőségű tejcsokoládé
5 dkg mogyorópaszta
3 dkg porított kakaóvaj

Elkészítés:  a tejcsokoládét és az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a hőfoka ne legyen magasabb 45 foknál. Állandó keveréssel visszahűtjük 35 fokra, ekkor adjuk hozzá a kakaóvajat és a mogyorópasztát. Jól elkeverjük, üvegbe töltjük, hűtőben, vagy hideg helyen tároljuk.

          

3 megjegyzés :

  1. akkor a lényeg a mogyoró pasztán van ezek szerint ?

    VálaszTörlés
  2. Ahhhh.......én is készìtettem már nutellát, de nekem is nagyon darabos lett! Hol szerezzem be a porìtott kakaòvajat??

    VálaszTörlés